contact us

For general inquiries use the form on the right and for all other inquiries please contact us at curious@muselab.in. 

Employment Inquiries

Please send resumes and portfolios electronically at curious@muselab.in. Ensure that all document(s) can be opened and printed from Microsoft Word or Adobe Acrobat.
The total file size of the document(s) should not exceed 5mb.

011.jpg

Suite 601, 6th Flr, Zafryn Chamber, Oil Depot Rd, Sewri E, Mumbai, MH, 400015

India

+91 9820146139

MuseLAB is an end-to-end design studio; offering a bespoke and leading-edge approach to design. With a precise focus on unique and highly customized environments, interiors and furniture. In 2012 partners Huzefa Rangwala and Jasem Pirani founded the studio built upon their shared passion for design. Each space and or product embodies integrity and is created with the same care, skill and attention to detail.

Project-Image.jpg

Through The Keyhole Arches

A young couple with two children living in suburban Bombay in a three-bedroom apartment decided to give their home a complete makeover. They invited us to plan and design their new apartment. The apartment includes a living room, dining area, kitchen, three bedrooms with attached bathrooms. The brief was to create a modern and minimalist design that balances aesthetics and functionality.

Nearly all the walls apart from the structure were gutted and rebuilt. The planning of spaces was more or less kept the same as the building services did not allow for much flexibility in moving or swapping spaces. All surfaces from the flooring to the wall finishes to carpentry everything was replaced and redesigned keeping in mind the client's requirements.

Along one wall of the living room, a set of asymmetrical storage units have been lined up that provide a solution for shoe storage, old newspapers and other knick-knacks. A lower storage unit serves as a bin for the storage of athletic kits for the children.

It was essential to create a sound design so we defined a palette of colours and materials that is repeated through the apartment. The floor is carpeted in a reflective surface to help us carry the light through the space and the walls washed white with the furniture in hues of birch and beech wood, veneer and laminates with touches of sunshine yellow, shades of blue and blush pink.

The dining space doubles up as a transitional space and was designed to allow for eye contact with the living room, kitchen and the bedrooms. It is bookended by two asymmetrical keyhole arches. These keyhole arches that are offset help shield the dining space and the private spaces partially from the entryway of the apartment.

The space is functional, simple, airy and yet complete. The firm shell of the house is set off by a colour palette that is soft and feminine.

A young couple with two children living in suburban Bombay in a three-bedroom apartment decided to give their home a complete makeover. They invited us to plan and design their new apartment. The apartment includes a living room, dining area, kitchen, three bedrooms with attached bathrooms. The brief was to create a modern and minimalist design that balances aesthetics and functionality.

Nearly all the walls apart from the structure were gutted and rebuilt. The planning of spaces was more or less kept the same as the building services did not allow for much flexibility in moving or swapping spaces. All surfaces from the flooring to the wall finishes to carpentry everything was replaced and redesigned keeping in mind the client's requirements.

Along one wall of the living room, a set of asymmetrical storage units have been lined up that provide a solution for shoe storage, old newspapers and other knick-knacks. A lower storage unit serves as a bin for the storage of athletic kits for the children.

It was essential to create a sound design so we defined a palette of colours and materials that is repeated through the apartment. The floor is carpeted in a reflective surface to help us carry the light through the space and the walls washed white with the furniture in hues of birch and beech wood, veneer and laminates with touches of sunshine yellow, shades of blue and blush pink.

The dining space doubles up as a transitional space and was designed to allow for eye contact with the living room, kitchen and the bedrooms. It is bookended by two asymmetrical keyhole arches. These keyhole arches that are offset help shield the dining space and the private spaces partially from the entryway of the apartment.

The space is functional, simple, airy and yet complete. The firm shell of the house is set off by a colour palette that is soft and feminine.

LIVING ROOM

LIVING ROOM

LIVING ROOM UNIT

LIVING ROOM UNIT

LIVING ROOM

LIVING ROOM

LOOKING THROUGH THE KEYHOLE ARCH TOWARDS THE DINING ROOM

LOOKING THROUGH THE KEYHOLE ARCH TOWARDS THE DINING ROOM

DINING ROOM

DINING ROOM

KITCHEN

KITCHEN

MASTER BEDROOM

MASTER BEDROOM

MASTER BATHROOM

MASTER BATHROOM

BATHROOM 1

BATHROOM 1

BEDROOM 1

BEDROOM 1

BEDROOM 2

BEDROOM 2

BATHROOM 2

BATHROOM 2

 
LIVING ROOM

LIVING ROOM

LIVING ROOM

LIVING ROOM

LIVING ROOM

LIVING ROOM

LOOKING THROUGH THE KEYHOLE ARCH TOWARDS THE LIVING ROOM UNIT

LOOKING THROUGH THE KEYHOLE ARCH TOWARDS THE LIVING ROOM UNIT

LOOKING THROUGH THE DOUBLE KEYHOLE ARCHES

LOOKING THROUGH THE DOUBLE KEYHOLE ARCHES

KITCHEN

KITCHEN

MASTER BEDROOM

MASTER BEDROOM

MASTER BATHROOM

MASTER BATHROOM

BEDROOM 1 STUDY

BEDROOM 1 STUDY

BEDROOM 2

BEDROOM 2

BATHROOM 2

BATHROOM 2