contact us

For general inquiries use the form on the right and for all other inquiries please contact us at curious@muselab.in. 

Employment Inquiries

Please send resumes and portfolios electronically at curious@muselab.in. Ensure that all document(s) can be opened and printed from Microsoft Word or Adobe Acrobat.
The total file size of the document(s) should not exceed 5mb.

011.jpg

Suite 601, 6th Flr, Zafryn Chamber, Oil Depot Rd, Sewri E, Mumbai, MH, 400015

India

+91 9820146139

MuseLAB is an end-to-end design studio; offering a bespoke and leading-edge approach to design. With a precise focus on unique and highly customized environments, interiors and furniture. In 2012 partners Huzefa Rangwala and Jasem Pirani founded the studio built upon their shared passion for design. Each space and or product embodies integrity and is created with the same care, skill and attention to detail.

Project-Image.png

Sequel

Located in the heart of Kalaghoda in Bombay at Upadrastha House across from the Jewish Synagogue is the second outpost of Sequel Bistro and Juice Bar. The brief from the clients was very clear that the palette of their flagship cafe located in Bandra is to be built upon and extended to this space as well. Sequel is both a cafe and a juice bar combined. Three large windows along the street level give a glimpse into the cafe. The juice bar sits at the one end of the cafe with visibility from all ends and entrance of the cafe. The design challenge was to create a connection between two disparate locations; the high ceilinged space at Upadrastha House and the quaint space in Bandra with an outdoor courtyard and yet maintain the individualistic character of the space.  

The entrance to the cafe is from the lobby of Upadrastha House therefore the solution was to treat the lobby as a transition space between the cafe and the street side. Windows were introduced within this lobby space as a solution to visually connect the cafe to this transition space. Inside the cafe there are various seating options from tables with benches to a communal table to the high bar stools at the juice bar. Drawing inspiration from the existing cafe's palette of a cementitious floor to teak wood furniture with cane back chairs and rough white washed walls the design of the space stays true to the nature of the material as is the philosophy of the products served at Sequel. The suar wood communal table with a live edge reminds us of the rich and natural textures of organic materials. A happy discovery was when re-plastering we chanced upon terracotta red bricks for which we credit the client who insisted on retaining them which helped add to the visual texture of the space.  All materials used like the micro-topping cementitious floor, glass, wood and bricks imbued the space with authenticity.

Indoor plants feature through the space suspended from the ceiling and on shelves of the bar unit. The plants being the only naturally coloured element in an otherwise muted palette achieved using simple and natural materials.

Located in the heart of Kalaghoda in Bombay at Upadrastha House across from the Jewish Synagogue is the second outpost of Sequel Bistro and Juice Bar. The brief from the clients was very clear that the palette of their flagship café located in Bandra is to be built upon and extended to this space as well. Sequel is both a café and a juice bar combined. Three large windows along the street level give a glimpse into the cafe. The juice bar sits at the one end of the café with visibility from all ends and entrance of the café. The design challenge was to create a connection between two disparate locations; the high ceilinged space at Upadrastha House and the quaint space in Bandra with an outdoor courtyard and yet maintain the individualistic character of the space.  

The entrance to the café is from the lobby of Upadrastha House therefore the solution was to treat the lobby as a transition space between the café and the street side. Windows were introduced within this lobby space as a solution to visually connect the café to this transition space. Inside the café there are various seating options from tables with benches to a communal table to the high bar stools at the juice bar. Drawing inspiration from the existing café's palette of a cementitious floor to teak wood furniture with cane back chairs and rough white washed walls the design of the space stays true to the nature of the material as is the philosophy of the products served at Sequel. The suar wood communal table with a live edge reminds us of the rich and natural textures of organic materials. A happy discovery was when re-plastering we chanced upon terracotta red bricks for which we credit the client who insisted on retaining them which helped add to the visual texture of the space.  All materials used like the micro-topping cementitious floor, glass, wood and bricks imbued the space with authenticity.

Indoor plants feature through the space suspended from the ceiling and on shelves of the bar unit. The plants being the only naturally coloured element in an otherwise muted palette achieved using simple and natural materials.

 CAFÈ STOREFRONT

CAFÈ STOREFRONT

 A WINDOW INTO THE CAFÈ

A WINDOW INTO THE CAFÈ

 CAFE ENTRANCE

CAFE ENTRANCE

 CAFÈ SEATING

CAFÈ SEATING

 JUICE AND COFFEE BAR

JUICE AND COFFEE BAR

 COMMUNITY TABLE 

COMMUNITY TABLE 

 CAFÈ SEATING

CAFÈ SEATING

 CAFÈ SEATING

CAFÈ SEATING

 NEWSPAPER AND UMBRELLA STAND DETAIL

NEWSPAPER AND UMBRELLA STAND DETAIL

 
 
 CAFÈ ENTRANCE

CAFÈ ENTRANCE

 CAFÈ ENTRANCE

CAFÈ ENTRANCE

 CAFÈ SEATING

CAFÈ SEATING

 JUICE AND COFFEE BAR

JUICE AND COFFEE BAR

 CAFÈ SEATING

CAFÈ SEATING

 COMMUNITY TABLE DETAIL

COMMUNITY TABLE DETAIL

 COMMUNITY TABLE

COMMUNITY TABLE

 CAFÈ SEATING

CAFÈ SEATING